Поликарбонатни плоскости от ПоликарбонатБГ


Поликарбонат - съвети и монтаж на поликарбонатни плоскости

Съвети за избор на поликарбонатни плоскости

Стандартни размери на плоскостите

Принадлежности за монтаж

 

Стандартните размери на поликарбонатните плоскости са ширина 2,10м и дължина 6м. Многослойните поликарбонатни плоскости и панели са с различни дебелини (4,6,8,10,16,20...40мм) и с от 2 до 7 слоя. Преди да направите окончателен избор на поликарбонат, трябва да си изясните размерите на носещата конструкция, подпорните разстояния, каква ще бъде - дървена или метална /респ.  алуминиева /. Това е важно, за да може да се избере най-подходящата дебелина на материала. За свързване на отделните листове препоръчваме да използвате свързващи алуминиеви профили, т. нар Н- профили и специализиран силикон, а за запечатване на краищата алуминиев U- профил. Ние разполагаме с набор от алуминиеви профили за поликарбонат ( Н, U, F, шина и др.) Когато избирате поликарбонат с по-голяма дебелина, имате възможност да увеличите разстоянията на носещата конструкция, поради което тя ще бъде по-евтина, а топло изолацията по-ефективна. Поликарбонатните плоскости имат UV защита, която при монтаж,  трябва да е обърната към слънцето.

Съвет от нас 

При монтаж на поликарбонат не отстранявайте напълно предпазното фолио, оказващо страната с UV защита докато не позиционирате и закрепите плоскостта, за да гарантирате правилното разположение на UV защитената страна на поликарбонатната плоскост спрямо слънцето.

При монтаж на поликарбонатни плоскости е препоръчително камерите да следват наклона, за да се осигури безпрепятствено оттичане при образуване на конденз вътре в тях. Заради топлинното изменение на материала (разширение и стеснение) е препоръчително при монтаж на поликарбонатните плоскости да се оставят термо фуги.

Важно е да знаете

Плоскости с дебелина 4 мм са предназначени изключително и предимно за вътрешна употреба. Независимо, че имат UV- защита, те са значително по-леки и не могат да понесат по-големи натоварвания от град и сняг.

Складиране и транспорт на поликарбонатните плоскости

Плоскостите се съхраняват и транспортират опаковани с фолиото - оригинална опаковка на фирмата производител.

Поликарбонатните плоскости при транспорт и складиране една върху друга трябва да се пазят от влага и топлина.

Листовете не бива да се поставят директно върху земята, върху твърди и остри предмети, които могат да проникнат в поликарбоната и да го повредят. Могат да се транспортират и складират на пирамиди.

Челните страни на поликарбоната да се пазят затворени при транспорт и складиране, за да се предотврати замърсяване и влизане на прах в камерите.

Поликарбонатни плоскости - подготовка за монтаж

Пробиване на дупки - за пробиване на дупки за монтаж на поликарбонатни плоскости могат да се използват стоманени, спирални или конусни свредла. Отпадъчните стружки се почистват с въздух под налягане, който е абсолютно чист от прах, масла и вода. Минималното разстояние да дупките от края на плоскостта трябва да не е по-малко от 40мм. Дупките трябва да бъдат с 50% по-големи от диаметъра на винтовете, предвид топлинното изменение на материалите.

Рязане на поликарбонатните плоскости - осъществява се с обичайните инструменти / триони с дребни зъби, с тесни ленти, ръчни и дъговидни триони, прободен трион (зеге), циркуляри, остър нож и др./. Отпадъчните стружки се отстраняват с въздух под налягане или прахосмукачка. Отворените челни страни трябва да се залепят с фолио или алуминиева лента.

Уплътняване - при необходимост от допълнително уплътняване, препоръчваме използването само на съвместими уплътняващи маси /пригоден силикон/ в противен случай са възможни повреди на поликарбонатните плоскости. Препоръчва се специализиран силикон за поликарбонат на неутрална основа.

Telkom © 2010 - 2024 Поликарбонатни плоскости от ПоликарбонатБГ | Уеб дизайн, изработка, поддръжка и SEO оптимизация от Максофт